MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2024-BEN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN
1. helyezett: Damniczki Balázs (székesfehérvári Damniczki Cukrászda) a „Burrata alla Frutta” fagylalttal
2. helyezett: Marsa Éva Heléna (nagykörősi Vanília&Gelarto) a „Sikkes citromligetes pisztáciával” fagylalttal
3. helyezett: Baranyi Balázs (budapesti Hisztéria Cremeria) a „Passione per la Nocciola” fagylalttal
A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2025-ös magyarországi döntő.
A harmadik magyarországi állomás március 5-én a SIRHA Budapest kiállításon került megrendezésre és 16 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen.
A zsűri tagjai:
Szűcs Árpád cukrász, a budapesti Four Seasons Hotel főcukrásza,
Juhos József cukrász, a leányvári Sug'art by Juhos Joci Cukrászda tulajdonosa,
Fodor Sándor cukrász, a budapesti Habcsók Cukrászda tulajdonosa.
További résztvevők:
Lovász Éva (Cloud9, Budapest) "Körte - Dió - Sajt" fagylalttal;
Barile Renato (I Love Gelato, Budapest) "Come mi Piace" fagylalttal;
Bartos Attila (Nasi Fagylaltozó, Budapest) "Mákos Guba" fagylalttal;
Koncz Andrea (Sissi Fagylalt, Balatonakarattya) "Bacio Ungherese" fagylalttal;
Vikor Attila (Vikor Kézműves Cukrászda, Tata) "Zanzibello" fagylalttal;
Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Poppy Love" fagylattal;
Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Kesu" fagylalttal;
Wilheimné Agoudan Virág Aida (Pingvin Fagyizó & Cukrászda, Balatonmáriafürdő) "Mogyoró Mocca Mese" fagylattal;
Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Macadáma" fagylalttal;
Kerekes Bettina (Kiskerekes Cukrászda, Hajdúböszörmény) "L'Amore in un Gelato" fagylalttal;
Papp Balázs (Mester Étterem, Marcali) "Tojáslikőrös Diótorta" fagylalttal;
Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros) “Sáfrányos Vanilia Szeder-Birs Chutneyval” fagylalttal;
Csizmadia Szabolcs (Hóvirág Fagylaltbár, Orosháza) "Maci" fagylalttal.
Comments