top of page
HÍREK

Készen állsz arra, hogy hazavigyen egy Vespa®?

A Gelato Artigianale magazin szervezésében egy új fagylaltverseny kerül megrendezésre bemutatótermünkben, ahol a főnyeremény egy Vespa robogó!

Válaszd ki milyen ízzel szeretnél indulni, töltsd le a Jelentkezési lapot a kép alján lévő gombra kattintva, és küldd el kitöltve a jelentkezési lapon megadott e-mail címre




113 megtekintés

MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2023-BAN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN

  • 1. helyezett: Felsődiósi István (győri Lufi Fagyizó) a „Go(a)t milk?” fagylalttal

  • 2. helyezett: Pataki Ádám (érdi Pataki Cukrászda) a „Frutta di café” fagylalttal

  • 3. helyezett: Nagy László (dunaföldvári Marcipán Cukrászda) a „Mandulás Fehércsoki” fagylalttal


A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.


A második magyarországi állomás április 18-án Budapesten volt és 16 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.


A zsűri tagjai:

  • Szentandrási-Szabó Emese cukrász, a budaörsi Suhajda Cukrászda tulajdonosa,

  • Juhos József cukrász, a leányvári Sug'art by Juhos Joci Cukrászda tulajdonosa,

  • Szó Gellért cukrász, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda és Pékség társtulajdonosa.

További résztvevők:

  • Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) "Sorrent walnut gelato with figs and chocolate" fagylalttal;

  • Szmolenszky Zoltán (Chilli Cuki, Dunakeszi) "Frutta di piccante" fagylalttal;

  • Baranyi Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) "Citrus and olive" fagylalttal;

  • Vikor Attila (Vikor Kézműves Cukrászda, Tata) "MaRaPi" fagylalttal;

  • Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom) "Amiamo Mandorla" fagylalttal;

  • Bazsó András (Barta Kávéház, Tata) "Avocado-Banana-Lemon" fagylalttal;

  • Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Dolce Pecca(n)to" fagylattal;

  • Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Panna acida alla fragola" fagylalttal;

  • Somogyi József (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Cocco-Riso" fagylattal;

  • Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Frutti dell'Eden" fagylalttal;

  • Kerekes Bettina (Kiskerekes Cukrászda, Hajdúböszörmény) "White viola" fagylalttal;

  • Marján Sándor (Marján Cukrászda, Eger) "Gárdonyi 100" fagylalttal;

  • Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred) “Meggyes Marcipán Csokoládéval” fagylalttal.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2024-ben!


35 megtekintés

MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2022-BEN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN

  • 1. helyezett: Tóth Norbert (dunaföldvári Tóth Cukrászda) a „Karibi kávé miso karamell” fagylalttal

  • 2. helyezett: Wilheim Dávid (nagykanizsai DaCrema Fagyizó) az „Il Re del Piemonte” fagylalttal

  • 3. helyezett: Somodi János (balatonmáriafürdői Florida Fagyizó) a „Torta della nonna” fagylalttal


A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.


Az idei első európai állomás október 18-án Budapesten volt és 17 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.


A zsűri tagjai:

  • Sámson Zsófia cukrász, a budapesti Mon Petit Dessert Boutique tulajdonosa,

  • Füredi Krisztián cukrászmester, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza,

  • Graziano Cattaneo, a budapesti Krizia étterem séfje és tulajdonosa.

További résztvevők:

  • Lukácsi Krisztián (Setteveli Fagylaltozó, Budapest) "La mia mandorla" fagylalttal;

  • Által Gábor (Cloud 9 Ice Cream Desserts, Budapest) "Kakaó aranya" fagylalttal;

  • Fazekas Ádám (Fazekas Cukrászda, Budapest) "Il Tiramisù" fagylalttal;

  • Koncz Andrea (Sissi Fagyizó, Gödöllő) Alba Gyémántja" fagylalttal;

  • Pataki Ádám (Pataki Cukrászda, Érd) "Dulce nocciola" fagylalttal;

  • Vikor Attila (Vikor Cukrászda, Tata) "Zamatos körte" fagylalttal;

  • Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár) "Nocciola piccante" fagylattal;

  • Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes) "L'armonia dei contrari" fagylalttal;

  • Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Csokisfröccs" fagylalttal;

  • Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Banana pazza" fagylalttal;

  • Somogyi Renáta (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Perle del sole" fagylattal;

  • Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Fresh coconut" fagylalttal;

  • Ladányi László (Ladányi Cukrászda, Szeghalom) "Lazy Berry fagylalttal;

  • Fehér Gergő (Love Gelato, Békéscsaba) "Purpleberry" fagylalttal.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2023-ban!


40 megtekintés
bottom of page