MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2023-BAN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN
1. helyezett: Felsődiósi István (győri Lufi Fagyizó) a „Go(a)t milk?” fagylalttal
2. helyezett: Pataki Ádám (érdi Pataki Cukrászda) a „Frutta di café” fagylalttal
3. helyezett: Nagy László (dunaföldvári Marcipán Cukrászda) a „Mandulás Fehércsoki” fagylalttal
A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.
A második magyarországi állomás április 18-án Budapesten volt és 16 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.
A zsűri tagjai:
Szentandrási-Szabó Emese cukrász, a budaörsi Suhajda Cukrászda tulajdonosa,
Juhos József cukrász, a leányvári Sug'art by Juhos Joci Cukrászda tulajdonosa,
Szó Gellért cukrász, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda és Pékség társtulajdonosa.
További résztvevők:
Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) "Sorrent walnut gelato with figs and chocolate" fagylalttal;
Szmolenszky Zoltán (Chilli Cuki, Dunakeszi) "Frutta di piccante" fagylalttal;
Baranyi Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) "Citrus and olive" fagylalttal;
Vikor Attila (Vikor Kézműves Cukrászda, Tata) "MaRaPi" fagylalttal;
Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom) "Amiamo Mandorla" fagylalttal;
Bazsó András (Barta Kávéház, Tata) "Avocado-Banana-Lemon" fagylalttal;
Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Dolce Pecca(n)to" fagylattal;
Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Panna acida alla fragola" fagylalttal;
Somogyi József (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Cocco-Riso" fagylattal;
Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Frutti dell'Eden" fagylalttal;
Kerekes Bettina (Kiskerekes Cukrászda, Hajdúböszörmény) "White viola" fagylalttal;
Marján Sándor (Marján Cukrászda, Eger) "Gárdonyi 100" fagylalttal;
Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred) “Meggyes Marcipán Csokoládéval” fagylalttal.
Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2024-ben!
コメント