top of page

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS - Budapest, 2022.10.18

MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2022-BEN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN

  • 1. helyezett: Tóth Norbert (dunaföldvári Tóth Cukrászda) a „Karibi kávé miso karamell” fagylalttal

  • 2. helyezett: Wilheim Dávid (nagykanizsai DaCrema Fagyizó) az „Il Re del Piemonte” fagylalttal

  • 3. helyezett: Somodi János (balatonmáriafürdői Florida Fagyizó) a „Torta della nonna” fagylalttal


A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.


Az idei első európai állomás október 18-án Budapesten volt és 17 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.


A zsűri tagjai:

  • Sámson Zsófia cukrász, a budapesti Mon Petit Dessert Boutique tulajdonosa,

  • Füredi Krisztián cukrászmester, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza,

  • Graziano Cattaneo, a budapesti Krizia étterem séfje és tulajdonosa.

További résztvevők:

  • Lukácsi Krisztián (Setteveli Fagylaltozó, Budapest) "La mia mandorla" fagylalttal;

  • Által Gábor (Cloud 9 Ice Cream Desserts, Budapest) "Kakaó aranya" fagylalttal;

  • Fazekas Ádám (Fazekas Cukrászda, Budapest) "Il Tiramisù" fagylalttal;

  • Koncz Andrea (Sissi Fagyizó, Gödöllő) Alba Gyémántja" fagylalttal;

  • Pataki Ádám (Pataki Cukrászda, Érd) "Dulce nocciola" fagylalttal;

  • Vikor Attila (Vikor Cukrászda, Tata) "Zamatos körte" fagylalttal;

  • Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár) "Nocciola piccante" fagylattal;

  • Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes) "L'armonia dei contrari" fagylalttal;

  • Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Csokisfröccs" fagylalttal;

  • Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Banana pazza" fagylalttal;

  • Somogyi Renáta (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Perle del sole" fagylattal;

  • Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Fresh coconut" fagylalttal;

  • Ladányi László (Ladányi Cukrászda, Szeghalom) "Lazy Berry fagylalttal;

  • Fehér Gergő (Love Gelato, Békéscsaba) "Purpleberry" fagylalttal.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2023-ban!


40 megtekintés

Commentaires


bottom of page