MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2022-BEN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN
1. helyezett: Tóth Norbert (dunaföldvári Tóth Cukrászda) a „Karibi kávé miso karamell” fagylalttal
2. helyezett: Wilheim Dávid (nagykanizsai DaCrema Fagyizó) az „Il Re del Piemonte” fagylalttal
3. helyezett: Somodi János (balatonmáriafürdői Florida Fagyizó) a „Torta della nonna” fagylalttal
A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.
Az idei első európai állomás október 18-án Budapesten volt és 17 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.
A zsűri tagjai:
Sámson Zsófia cukrász, a budapesti Mon Petit Dessert Boutique tulajdonosa,
Füredi Krisztián cukrászmester, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza,
Graziano Cattaneo, a budapesti Krizia étterem séfje és tulajdonosa.
További résztvevők:
Lukácsi Krisztián (Setteveli Fagylaltozó, Budapest) "La mia mandorla" fagylalttal;
Által Gábor (Cloud 9 Ice Cream Desserts, Budapest) "Kakaó aranya" fagylalttal;
Fazekas Ádám (Fazekas Cukrászda, Budapest) "Il Tiramisù" fagylalttal;
Koncz Andrea (Sissi Fagyizó, Gödöllő) Alba Gyémántja" fagylalttal;
Pataki Ádám (Pataki Cukrászda, Érd) "Dulce nocciola" fagylalttal;
Vikor Attila (Vikor Cukrászda, Tata) "Zamatos körte" fagylalttal;
Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár) "Nocciola piccante" fagylattal;
Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes) "L'armonia dei contrari" fagylalttal;
Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Csokisfröccs" fagylalttal;
Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Banana pazza" fagylalttal;
Somogyi Renáta (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Perle del sole" fagylattal;
Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Fresh coconut" fagylalttal;
Ladányi László (Ladányi Cukrászda, Szeghalom) "Lazy Berry fagylalttal;
Fehér Gergő (Love Gelato, Békéscsaba) "Purpleberry" fagylalttal.
Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2023-ban!
Commentaires