top of page
HÍREK

MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2024-BEN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN

  • 1. helyezett: Damniczki Balázs (székesfehérvári Damniczki Cukrászda) a „Burrata alla Frutta” fagylalttal

  • 2. helyezett: Marsa Éva Heléna (nagykörősi Vanília&Gelarto) a „Sikkes citromligetes pisztáciával” fagylalttal

  • 3. helyezett: Baranyi Balázs (budapesti Hisztéria Cremeria) a „Passione per la Nocciola” fagylalttal


A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2025-ös magyarországi döntő.


A harmadik magyarországi állomás március 5-én a SIRHA Budapest kiállításon került megrendezésre és 16 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen.


A zsűri tagjai:

  • Szűcs Árpád cukrász, a budapesti Four Seasons Hotel főcukrásza,

  • Juhos József cukrász, a leányvári Sug'art by Juhos Joci Cukrászda tulajdonosa,

  • Fodor Sándor cukrász, a budapesti Habcsók Cukrászda tulajdonosa.

További résztvevők:

  • Lovász Éva (Cloud9, Budapest) "Körte - Dió - Sajt" fagylalttal;

  • Barile Renato (I Love Gelato, Budapest) "Come mi Piace" fagylalttal;

  • Bartos Attila (Nasi Fagylaltozó, Budapest) "Mákos Guba" fagylalttal;

  • Koncz Andrea (Sissi Fagylalt, Balatonakarattya) "Bacio Ungherese" fagylalttal;

  • Vikor Attila (Vikor Kézműves Cukrászda, Tata) "Zanzibello" fagylalttal;

  • Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Poppy Love" fagylattal;

  • Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Kesu" fagylalttal;

  • Wilheimné Agoudan Virág Aida (Pingvin Fagyizó & Cukrászda, Balatonmáriafürdő) "Mogyoró Mocca Mese" fagylattal;

  • Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Macadáma" fagylalttal;

  • Kerekes Bettina (Kiskerekes Cukrászda, Hajdúböszörmény) "L'Amore in un Gelato" fagylalttal;

  • Papp Balázs (Mester Étterem, Marcali) "Tojáslikőrös Diótorta" fagylalttal;

  • Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros) “Sáfrányos Vanilia Szeder-Birs Chutneyval” fagylalttal;

  • Csizmadia Szabolcs (Hóvirág Fagylaltbár, Orosháza) "Maci" fagylalttal.

ree


 
 

ree

Készen állsz arra, hogy hazavigyen egy Vespa®?

A Gelato Artigianale magazin szervezésében egy új fagylaltverseny kerül megrendezésre bemutatótermünkben, ahol a főnyeremény egy Vespa robogó!

Válaszd ki milyen ízzel szeretnél indulni, töltsd le a Jelentkezési lapot a kép alján lévő gombra kattintva, és küldd el kitöltve a jelentkezési lapon megadott e-mail címre


ree


 
 

MAGYARORSZÁG HÁROM LEGJOBB KÉZMŰVES FAGYLALTKÉSZÍTŐJE 2023-BAN, AKIK MÁR BIZTOS OTT LESZNEK A 2024-ES MAGYAR DÖNTŐN

  • 1. helyezett: Felsődiósi István (győri Lufi Fagyizó) a „Go(a)t milk?” fagylalttal

  • 2. helyezett: Pataki Ádám (érdi Pataki Cukrászda) a „Frutta di café” fagylalttal

  • 3. helyezett: Nagy László (dunaföldvári Marcipán Cukrászda) a „Mandulás Fehércsoki” fagylalttal


A kézműves fagylaltkészítők továbbjutottak a Gelato Festival World Masters világbajnokság következő szakaszába, amely a 2024-es magyarországi döntő.


A második magyarországi állomás április 18-án Budapesten volt és 16 magyar fagylaltkészítő vett részt a versenyen, amelynek a Bulfoni Kft, a Carpigiani magyarországi forgalmazója adott otthont. Az értékelésnél az íz, a szerkezet-állag, a kreativitás és a prezentáció volt a négy fő szempont, amelyben kiemelt jelentőséget kapott az alapanyagok megválasztása, a recept kidolgozásának színvonala és a vizuális hatás.


A zsűri tagjai:

  • Szentandrási-Szabó Emese cukrász, a budaörsi Suhajda Cukrászda tulajdonosa,

  • Juhos József cukrász, a leányvári Sug'art by Juhos Joci Cukrászda tulajdonosa,

  • Szó Gellért cukrász, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda és Pékség társtulajdonosa.

További résztvevők:

  • Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) "Sorrent walnut gelato with figs and chocolate" fagylalttal;

  • Szmolenszky Zoltán (Chilli Cuki, Dunakeszi) "Frutta di piccante" fagylalttal;

  • Baranyi Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső) "Citrus and olive" fagylalttal;

  • Vikor Attila (Vikor Kézműves Cukrászda, Tata) "MaRaPi" fagylalttal;

  • Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom) "Amiamo Mandorla" fagylalttal;

  • Bazsó András (Barta Kávéház, Tata) "Avocado-Banana-Lemon" fagylalttal;

  • Sándor Kristóf (Bécsi Kávéház és Cukrászda, Győr) "Dolce Pecca(n)to" fagylattal;

  • Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) "Panna acida alla fragola" fagylalttal;

  • Somogyi József (Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiás) "Cocco-Riso" fagylattal;

  • Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) "Frutti dell'Eden" fagylalttal;

  • Kerekes Bettina (Kiskerekes Cukrászda, Hajdúböszörmény) "White viola" fagylalttal;

  • Marján Sándor (Marján Cukrászda, Eger) "Gárdonyi 100" fagylalttal;

  • Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred) “Meggyes Marcipán Csokoládéval” fagylalttal.

ree

Köszönjük mindenkinek a részvételt, találkozunk újra 2024-ben!


 
 
bottom of page